Nieuwe deuren schutsluis

Binnenkort wordt er gewerkt aan de schutsluis in Oudewater. Aanemingsbedrijf Schouls vervangt dan de kapotte sluisdeuren namens het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. De sluis vormt de verbinding tussen de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel en de Lange Linschoten.

Planning
Hoewel de planning door weersinvloeden kan veranderen, verwacht het waterschap op maandag 21 oktober te beginnen. Als eerste wordt gestart met het uithijsen van de hoge deuren. Begin december worden de deuren teruggeplaatst. Tijdens de uitvoering doet de aannemer er alles aan om overlast te beperken. Wel kan het zijn dat u op sommige momenten even moet wachten of een andere route moet nemen.

Meer informatie
Op de website van het waterschap HDSR https://www.hdsr.nl/buurt/oudewater/renovatie-sluis-oudewater/ staat meer informatie. 

Geschiedenis sluis
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is eigenaar van de sluis die onderdeel is van de Oude Hollandse Waterlinie. De schutsluis dateert van 1367 en voor een deel in zijn huidige vorm uit 1767. In 1620 en in 1760-'67 is de sluis al eerder verbouwd. In de sluisbrug is dan ook een steen gemetseld met daarin het jaartal “1767”.