Exploitatievergunning aanvragen (horeca)
Als u een horecabedrijf begint of overneemt, heeft u een exploitatievergunning nodig. Dit geldt ook voor een buurthuis of clubhuis. Bel hiervoor eerst met de horecacoördinator van de gemeente (telefoonnummer: 14-0348). En vraag daarna online een exploitatievergunning aan.
Voorwaarden
- U doet uw aanvraag minimaal 12 weken vóór opening van uw horecabedrijf.
- U mag niet openen zónder exploitatievergunning.
Belangrijk! Als u een horecabedrijf opent of overneemt, moet u zich aan de milieuwetgeving houden. Doe minimaal 4 weken vóór opening een melding Activiteitenbesluit milieubeheer. Deze melding is verplicht. U ontvangt na uw melding een overzicht van alle milieuregels die voor uw horecabedrijf gelden.
Procedure
- U vraagt uw exploitatievergunning online aan.
- U ontvangt uw exploitatievergunning meestal binnen 12 weken.
Wat heeft u nodig bij het aanvragen?
- Een kopie uittreksel Kamer van Koophandel.
- Een geldig legitimatiebewijs (geen rijbewijs).
- Een kopie huurcontract of koopakte van het gebouw.
- Een plattegrond (tekening) inclusief terras en maatvoering.
- Een ingevuld BIBOB-formulier.
Kosten
€ 433,15