Gezondheidsmonitor 2024: doe mee aan het onderzoek

Bent u tevreden over de wijk waarin u woont? Voelt u zich weleens eenzaam? Denkt u dat u genoeg beweegt en zijn er ook mogelijkheden voor? Allemaal punten waar uw gemeente iets van moet weten, om er ook iets aan te kunnen doen. GGD regio Utrecht (GGDrU) voert daarom een gezondheidsonderzoek uit. Heeft u de vragenlijst van het onderzoek ontvangen? Dan kunt u een belangrijke rol spelen voor het lokale gezondheidsbeleid van uw gemeente.

Start gezondheidsonderzoek onder inwoners van 18 jaar en ouder

Het gezondheidsonderzoek is deze maand gestart. Half september hebben 130.000 inwoners uit 26 Utrechtse gemeenten een brief ontvangen met daarin de uitnodiging om een (digitale) vragenlijst in te vullen.

Gezondheidsinformatie van inwoners belangrijk voor plannen gemeenten

De vragenlijst bestaat uit verschillende soorten vragen. Denk hierbij aan vragen over roken, lichamelijke klachten, bewegen en psychische problemen. Met de onderzoeksresultaten kunnen gemeenten activiteiten organiseren om de gezondheid en woonomgeving van inwoners te verbeteren. Voor een goed beeld is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen die uitgenodigd zijn om mee te doen, de vragenlijst invullen.

Geen vragenlijst ontvangen, maar wel geïnteresseerd in onderzoek?

Meld u dan aan voor het inwonerspanel van GGD regio Utrecht. U ontvangt dan ongeveer vier keer per jaar een digitale vragenlijst. U kunt zich hiervoor aanmelden via https://panelggd.nl/utrecht.

Meer weten over het onderzoek?

Meer informatie vindt u op www.ggdru.nl/gezondheidsmonitor.